Újra műsoron a Suttogások és sikolyok a kolozsvári színházban

Újra műsorra tűzi a kolozsvári színház az Andrei Șerban által rendezett Suttogások és sikolyok című nagysikerű előadást. Az Ingmar Bergman azonos című filmje alapján készült előadást 2010. januárjában mutatták be. Az intézmény az előadás felújításával a 100 éve született filmrendező emléke előtt tiszteleg.

A színház közleménye szerint aSuttogások és sikolyok elnyerte a 2010-es év legjobb előadásának és legjobb rendezésének járó UNITER-díjat, Bogdán Zsoltot pedig a legjobb férfi főszereplő díjával jutalmazták. Az előadásban szereplő nőket Pethő Anikó, Kató Emőke, Kézdi Imola, Varga Csilla és Albert Csilla játssza.Andrei Șerban rendező írja az előadásról: „Bergman a forgatások előtt próbált a színésznőivel. Megpróbáljuk feltárni, hogyan kezdődött ez a projekt. Megpróbáljuk elképzelni, hogy hogyan válik a színpadi fikció valósággá, megfejteni az egyik legnagyobb rendező és négy kiváló színésznő alkotásának titkát. A történet magvát négy nő alkotja: Agnes, a haldokló, nővérei, Karin és Maria, akik eljöttek, hogy mellette legyenek, és Anna, a szolgáló. A címben szereplő suttogások és sikolyok a négy nő suttogásai és sikolyai.”Az Dél-Koreában, Csehországban és Szerbiában is vendégszerepelt előadásról Iulia Popovici írta az Observatorul Cultural hasábjain: „Şerban Suttogások és sikolyok című előadása metareferenciális megközelítése a filmnek: az előadás színészeket és egy alkotói stábot mutat be egy film próbái és ennek forgatása közben, az alkotói folyamat pedig a végtermékkel azonosan, olyan művészeket ábrázol, akik művészeket játszanak, akik szereplőket alakítanak. Az előadás dramaturgiája így narratív szálakat és többszörös témákat kezel, miközben koherens szerkezetet keres a „hogyan lesz a művészetből élet” játéknak.”

A legközelebb csütörtökön este nyolctól, majd három további időpontban játszott előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?