Meghalt a The Cranberries énekesnője

Meghalt hétfőn, 46 éves korában Dolores O'Riordan, a The Cranberries együttes énekesnője.

Az AFP hírügynökség szerint az előadóművészt „hirtelen” érte a halál egy londoni hotelszobában. Az énekesnő egy felvételen dolgozott a brit fővárosban.

Dolores Mary Eileen O’Riordan ír zenész és énekes-dalszövegíró az 1990-es évektől a The Cranberries együttes sajátos stílusban éneklő, mezzoszoprán hangú énekesnőjeként vált világhírűvé, majd szólókarrierbe kezdett. Első albuma 2007-ben jelent meg Are You Listening? címmel, ezt követte a 2009-es No Baggage. 2014-től csatlakozott a D.A.R.K. (korábban Jetlag) nevű zenekarhoz.

Az énekesnő a The Cranberries élén lett ismert. A zenekarba egy újsághirdetés útján került, amit a Hogan testvérpáros adott fel egy helyi lapban. Karrierjük során több mint 40 millió lemezt adtak el. 

A zenekar 2003-ban feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt. Legutóbb tavaly adtak ki egy akusztikus lemezt, amivel turnéztak is volna, azonban az énekesnő egészségi állapotba miatt le kellett mondaniuk a májusi fellépéseket. Az akkori  közleményük szerint az énekesnő hátfájásai miatt kellett lemondani a turnét, miután orvosai szerint nem javult az állapota eléggé ahhoz, hogy ki tudjon állni a színpadra. 

Az énekesnő egy idén beszélt először a bipoláris depresszióval való küzdelméről, amiről a 2014-es botrány kapcsán nyilatkozott. Akkor nem sokkal válása után New Yorkból tartott Írország felé, amikor összetaposta egy légiutaskísérő lábát, majd amikor leszálltak megfejelt egy rendőrt is. Az ügy 6000 eurós bírság megfizetésével végződött, és az énekesnő később azt vallotta, hogy nem emlékezett a támadásra. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?