Újra „ébred a test” a Kolozsvári Magyar Opera színpadán

Friss, lendületes, izgalmas és különleges kortárs táncelőadással várja közönségét a Kolozsvári Magyar Opera. Csütörtökön este fél héttől újra műsorra tűzték A test ébredését. A balettkar produkcióját Jakab Melinda állította színpadra, a zenekart Jankó Zsolt dirigálja.

Az opera közleménye a rendező-koreográfust idézi, aki szerint a táncművészt legfőképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. „Bátran mondhatom, legősibb hatóerőnk a testi hatóerő. Itt dől el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. A táncművész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézőnek arra, hogy a test szellemét megértse” - tette hozzá Jakab Melinda.Az előadás alkotói Bogoi Viorica, Vlad Sebastian, Alexandru Oltean (debüt), Oprean Simina Ionuța, Göllner Delia, Tőkés Ioana, Kálmán Róbert Attila, Popa Andreea, Ianc Florin, Rîpă Alin, Siminic Oana, Victor Groza m. v. , Ariana Marcu. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera balett-, zene- és énekkara, a kolozsvári Zeneakadémia táncszakának és a kolozsvári Octavian Stroia táncművészeti líceumnak diákjai: Daiana Jelescu, Roberta Lupaș, Avram Grigore, Kovács Mária, valamint Nagy Gergő zongorista, Tenkei Tibor díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Tankó Bernadett, a jelmeztervező munkatársa és Rareș Arcadie Cîmpean a koreográfus munkatársa.

Jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfőn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az előadások előtt két órával, tel.:0754-050150, 0371-395790).

Kapcsolódók

Kimaradt?