Zöld utat kaptak a román-magyar határon átívelő kulturális projektek

Vita nélkül jóváhagyta a Bihar Megyei Tanács csütörtöki rendkívüli ülésén az a két határozattervezetet, melyekre a határon átívelő kulturális stratégiai projektek benyújtásához volt szükség.

Az ülés után Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök elmondta, hogy az egyik projekt keretében, melyben a Szigligeti Színház a Bihar megyei pályázó fél, a színpadtechnika felújítása mellett a Szigligeti és Regina Maria Színház egyaránt kap egy-egy vadonatúj autóbuszt. Mint mandátuma elején megígérte, kialakítják a forgószínpadot, emellett többek között mozgófejes lámpatesteket, színpadi előfüggönyt szereznek be, a pályázott összeg 970,3 ezer euró.A második projektben Bihar megyei partnerként a Körösvidéki Múzeum vesz részt, a megpályázott 2,7 millió euróból a múzeum két felső szintjét rendezik be, ezzel végleg elkészül az intézmény felújítása. A tanácselnök felidézte, hogy megválasztása óta a különböző projektekkel több, mint tízmillió eurót hívtak le a múzeumi székhely több évre félbeszakadt felújításának és berendezésének befejezésére.

Szintén a második projekt keretében pályázhat a Várad folyóirat mintegy 670 ezer euróra, amelyből a várad-velencei kultúrházat multifunkcionális központtá alakítják át, többek között felújítják és manzárdosítják az épületet. A pályázatokat január 15-éig kell benyújtani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?