Háromszéki dobossal erősítő együttes jelentkezett A Dal vetélkedőre

A kézdivásárhelyi dobossal, Katona Tamással erősítő budapesti yesyes együttes nemrég készült számmal nevezett be A Dal vetélkedőre. A Duna Tv-n élőben sugárzott műsorsorozat tétje, hogy ki képviseli Magyarországot a 2018 májusában Lisszabonban megszervezett a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A yesyes legújabb dalával, az I let you run away című számmal nevezett be a versenyez. A Maszol megkeresésére az együttes tagjai elmondták, az I let you run away kezdetben koncertintrónak készült, “hatalmas energiájú dalnak” szánták. Szabó Ádám énekest nagyon megfogta a szám és írt hozzá egy énekdallamot, majd elkészült a szöveg és megszületett a dal – mondták. „Ez lett a kedvencünk, azóta sem tudjuk megunni és nagyon örülünk, hogy A Dal miatt egyre több emberhez jut el” – tették hozzá.

Elmondásuk szerint a szám témája az elengedés. A szöveg alapján egy párkapcsolatra lehet asszociálni elsőre, de számukra ennél többről szól. „A tiszta lapról, a szabadságérzetről, amit egy évek óta magunk után húzott dolog elengedése szabadíthat fel bennünk. Ezzel a dallal erőt akarunk mindenkinek és magunknak is adni, hogy merjünk lépni, amikor nincs más választás!” – mondták el.

Beszéltek arról is, hogy Szabó Ádám imád versenyezni, ezért már többször szóba jött a jelentkezés már év közben is. „Valahogy pont úgy alakult, hogy amikor kész lett a dal, akkor volt a verseny beadási határideje is és adta magát a dolog, hogy próbára tegyük a szerzeményt. Emellett az is fontos volt, hogy tényleg erre a dalra vagyunk eddig a legbüszkébbek, és szeretnénk, hogyha minél több emberhez eljutna!”

Mint elmondták, a zenekarral szépen haladnak előre, „együtt tanulunk, fejlődünk és fedezzük fel ezt a számunkra még bejáratlan utat és imádjuk minden percét. Sűrű évünk volt, már most, köszönhetően a Cseh Tamás Program támogatásának (ma már Hangfoglaló program) készítettünk egy klipet, egy teljes lemezt, koncerteztünk Magyarországon és szerencsére Erdélyben is!” – fogalmaztak.

A Dal 2018 válogatóit január 20-án, 27-én és február 3-án sugározza a Duna Tv. Több Erdélyhez kapcsolódó előadó is versenyben van: a nagyváradi Dutka András (Andy Roll) Turn the lights on című dalával, a szintén nagyváradi származású Tolvai Reni Crack My Code című dalával, illetve a Maszkura és a Tücsökraj zenekar, marosvásárhelyi származású frontemberével, Bíró Szabolccsal, ők a Nagybetűs szavak című számukkal jelentkeztek a vetélkedőre.

Címlapi illusztrációnk forrása: Facebook/yesyes

Kapcsolódók

Kimaradt?