A marosvásárhelyi VIBE a 10 legjobb európai új fesztivál között

A közönségszavazatokon és az Európai Fesztiváldíjak szakmai zsűrijének döntésén múlt, hogy a VIBE Fesztivál Európa tíz legjobb új fesztiválja közé került.

A szűkített listán olyan fesztiválok szerepelnek még, mint az Untold tengerparti ikertestvére, a Neversea, a portugáliai Waking Life és az ausztriai Shutdown. „A pályázatunk alapján két kategóriában jelöltek minket a shortlistre, a legjobb kis és a legjobb új fesztivál kategóriákban. Nagyon örülünk, hogy az egyikben – az új fesztivál kategóriában – összejött, és felkerültünk a szűkített listára" – mondta Rés Konrád Gergely főszervező.Fotó: Bethlendi Tamás

A legjobb új európai fesztivál díjára több mint 30 rendezvény pályázott, ezek közül választottak ki tízet. A szakmai zsűri döntése 75 százalékot számított a szelekcióban, a közönségszavazatoknak negyed rész jutott.

Az Európai Fesztiváldíjak legjobb új fesztiváljának kategóriájában a VIBE-on kívül a következő fesztiválok maradtak versenyben a nagydíjra: Fire Is Gold, Labyrinth Open Croatia, Lollypop, Neversea, Sea Star Festival, Shutdown Festival, Tsunami Xixón, Wacken Winter Nights, Waking Life. Eredményhirdetés 2018. január 17-én lesz a hollandiai Gröningenben.

A VIBE első kiadásán több mint 24 ezren voltak. A fesztiválozók négy nap alatt 50 koncertre, a VIBE Koli nyári egyetem előadásaira, vidámparkba és félszáznál is több nappali tevékenységre jutottak el. A főszervező szerint a fesztivál célja, hogy teret adjon arra, hogy a különböző zenei stílusok, emberek és világok találkozzanak egymással úgy, hogy mindez ne csak a szórakozásról szóljon. A VIBE Koli nyári egyetem – ami megújult tematikával a második kiadáson is folytatódik – 45 előadását összesen mintegy 2 900-an látogatták.

Kapcsolódók

Kimaradt?