Holnaptól körbeharsonázza Székelyföldet a Four Bones Quartet

Adventi Harsonamuzsika címmel turnézik Székelyföldön december 6. és 10. között a kuriózumnak számító Four Bones Quartet. A budapesti formáció Baróton, Tusnádfürdőn és Marosvásárhelyen ad koncerteket, illetve rendkívüli zeneórákat Székelyudvarhelyen, Brassóban, Kézdivásárhelyen és Baconban, ahol fiataloknak tartanak bemutató koncerteket, amelyek keretében az ismertebb klasszikusoktól a könnyedebb dallamokig fogják a közönséget elrepíteni a zenei utazásban.

December 6-án, Baróton este 18 órától egy igazi közösségi eseményre készülnek a magyarországi harsonások, hiszen a Cimbora Napköziotthon gyerekkórusa, a Gaál Mózes Általános Iskola kórusa, a Szent Adalbert katolikus kórus, a Baptista Énekkar, a Zathureczky Gyula kórus, Bogyor Hajnal és Bogyor Attila (Bogyócska) fog közreműködni a Four Bones Quartet koncertje előtt.Fotó: Four Bones Quartet | archív

December 8-án a Balassi Intézet által szervezett Mikrokozmosz – Bevezetés Bartók Béla világába címmel lesz kiállítás a tusnádfürdői Közösségi Házban, melynek keretében koncertezik a Four Bones Qartet. Advent második vasárnapján pedig egy igazán különleges helyszínen kerül sor az együttes fellépésére, hiszen a marosvásárhelyi Vártemplomban délután öt órától istentisztelettel egybekötött koncertet tartanak.

A 2003-ban alakult Four Bones Quartet tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek. A harsona kvartett világszerte is igazi kuriózumnak számít. A zenei élet palettáján ritkán találkozhat a közönség olyan különleges és egyedi zenei élménnyel, amikor egynemű hangszerek, például négy harsona szólal meg egy formációban. Az együttes sokoldalúságát jól tükrözi széles repertoárjuk, mellyel a legkülönbözőbb rétegekhez képesek eljuttatni a harsonahangokat, egészen a korai reneszánsztól, az ismert klasszikusokon át, a mai kortárs zenét bemutatva a könnyedebb melódiákon, népszerű műveken át a jazz világáig.

A Four Bones Quartet legutóbb idén áprilisban koncertezett Erdélyben, igazán sikeres produkciónak számít a Szent György Napok kulturális hetén tartott Cinermatic Bones előadásuk. A közönség rendkívül jól fogadta a produkciót, érezhető volt az energiák áramlása, a közönség nyitottsága, az, hogy mennyire befogadóak voltak, mondták a Four Bones Quartet tagjai.

Kapcsolódók

Kimaradt?