A legyek urához keres szereplőket a marosvásárhelyi színház

A Pál utcai fiúk után újabb darabot rendez Marosvásárhelyen Vidovszky György a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatánál. A 2017/2018-as évad második felére tervezett William Golding: A legyek ura című ifjúsági előadáshoz 14-18 év közötti fiúk jelentkezését várják.

A színház felhívása szerint olyan jelentkezőket várnak, akik érdeklődnek a színház iránt, fegyelmezettek, esetenként erőteljesebb fizikai és szellemi igénybevételt is vállalnak. Várják az átlagostól eltérő testalkatú, a minél különbözőbb karakterű ifjak jelentkezését is november 30-ig, magára a szereplőválogatásra decemberben kerül sor. 

„Nálunk tanítási folyamat zajlik, ismerkedés az emberi kapcsolatokkal, helyzetekkel, a gyerekek megértik, hogy hogyan viselkedne egy másik figura, akit megjelenítenek, növeli az empátiát, ezáltal segíti őket az életben. A beállítás csak a folyamat végén következik, addigra megértik, hogy mi történik a színpadon. Hagytuk, hogy a saját személyiségükből keressék meg a színpadi viszonyokat, sokat improvizáltak, és ebből is csodálatos dolgok születtek, amelyek benne maradtak az előadásban. A drámapedagógia erről szól” - mondta el Vidovszky György A Pál utcai fiúk próbafolyamata kapcsán.

Kapcsolódók

Kimaradt?