Selyem Zsuzsa és Szőcs Petra Magyarország képviselői között a bécsi könyvvásáron

Hat magyar író képviseli idén Magyarországot a november 9. és 12. között zajló Buch Wien nemzetközi bécsi könyvvásár Donau Lounge programjában, amelynek keretében immár hatodik éve találkozhat a bécsi közönség a Duna menti régió íróival - közölte a Balassi Intézet szerdán az MTI-vel.

2017-ben Bartis Attila, Szőcs Petra, Selyem Zsuzsa, Molnár T. Eszter, Bencsik Orsolya és Kiss Tibor Noé képviseli Magyarországot a csütörtökön kezdődő Buch Wien nemzetközi bécsi könyvvásár Donau Lounge programjában - áll a közleményben.A bécsi Collegium Hungaricum és a Publishing Hungary program által elindított irodalmi sorozat célja, hogy a könyvbemutatókkal és az író-olvasó találkozókkal új, értékes darabokkal egészítse ki a térség kulturális mozaikját.

A Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán ebben az évben tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel. A közlemény szerint a könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat: bemutatja új könyvét két, évtizedek óta Magyarországon élő szerző, Hans-Henning Paetzke és Nick Thorpe.

Mint írják, a  2017-es program széles nemzetközi összefogással valósul meg: a Buch Wien könyvvásárnak, a bécsi Collegium Hungaricumnak és a Publishing Hungary programnak évek óta partnerei az osztrák minisztériumok és irodalmi intézmények, a Traduki nemzetközi irodalmi fordító szervezet, valamint a Duna menti országok bécsi kulturális intézetei. A rendezvénysorozatban csaknem húsz, osztrák és német kiadó vesz részt.

Kapcsolódók

Kimaradt?