Sepsiszentgyörgyön ezen a hétvégén házhoz megy a kultúra

Tűzzsonglőrök és utcazenészek keresik fel a megyeszékhely tömbháznegyedeit, kulturális ízelítőt nyújtva a városlakóknak. „A Sepsiszentgyörgy – Székelyföld Kulturális Fővárosa” program célja, hogy elvigyék a kultúrát, a művelődési eseményeket a város minden részébe. Idén szeretnék, ha a helyi közösség bekapcsolódna rendezvényekbe és megismerné a Sepsiszentgyörgyön alkotó művészeket, mondta Barta Mónika.

A Városimázs Iroda vezetője szerint nincs mindenkinek arra lehetősége, hogy eljárjon a kulturális eseményekre, ezért szeretnének lehetőséget teremteni arra, hogy házhoz vigyék a kulturális programokat. Korábban volt már arra példa, hogy a helyi művészek zenéltek buszon, üzletekben és intézményekben is, vagy színházat vittek a közösségi terekre.Most hétvégén zenei koncerteket és tűzzsonglőr produkciókat lehet megtekinteni a sepsiszentgyörgyi tömbháznegyedekben, remélik, az ott lakók örömmel fogadják és bekapcsolódnak közönségként” – ismertette a program célját Barta Mónika.

Az M Studio mozgásszínház művészei tűzzsonglőr mutatványokat mutatnak be szombaton este 7 órától az Állomás negyedben a román katona szobrának háta mögött, este fél kilenctől a Nicolae Iorga és az Ág utca közti játszótér mellett. Vasárnap 17 órától a Spontán zenekar ad népzenei koncertet az Állomás negyedben, a Barátság sétányon, 18 órától az Olt utcában, 19 órától a Stadion utcában, az Orka cukrászda melletti téren. A Dark Soul Brothers diákegyüttes pedig vasárnap 15 órától a Csíki negyedben az óvoda mellett, a Lenin negyedben a Puskás Tivadar utcában tart koncertet.   

Kapcsolódók

Kimaradt?