Drámakört szervez gyermekeknek a kolozsvári bábszínház

Október 21-én szombaton 10 órától első alkalommal szerveznek Mi a manó? kört a Szegény Dzsoni és Árnika bábelőadáshoz kapcsolódóan, közölte a kolozsvári Puck Bábszínház. A havonta egyszer megszervezett tevékenységen a bábszínház egy-egy előadására készülnek fel drámajátékok segítségével a gyerekek.

Az első Mi a manó? kör Szegény Dzsoni és Árnika történetére készíti fel a játszani szerető gyerekeket. Lázár Ervin meséjében és a Puck Bábszínház előadásában sokféle mesefigurával találkozunk. Mindannyian más-más tulajdonságokkal rendelkeznek és más a céljuk, de amikor találkoznak, hatással vannak egymásra. Hogyan lehet egy rablóvezérből futballkapitány? Mi téríti észhez a sértődékeny embert? Hogyan lehetséges, hogy a boszorkányból egy kedves dada legyen? − ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a résztvevő gyerekek.A Mi a manó? kör az előadásban megjelenő embertípusokkal foglalkozik és azzal, hogy mi az igazi segítség, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy bajba jutott személyen valóban segítsünk.

A Kocsis Tünde drámapedagógus, rendező vezette gyermekfoglalkozás célja (ön)tudatos nézők, színház- és művészetkedvelő emberek nevelése. A mozgásos, koncentrációs és szerepjátékok a bábszínházi előadásban található egy-egy központi téma köré szerveződnek, emiatt az előadás előtt a gyerekek rákészülnek az előadásra, annak megtekintése után pedig tömören visszajeleznek mind az előadás, mind a Mi a manó? kör élményeire. A drámapedagógiai játékok tekintettel vannak a gyerekek személyiségére és véleményére is, sőt, ezekből építkeznek. 

A mi a manó? szerkezete:

10:00-11:00 − felkészítő a bábelőadásra – a Puck Bábszínház stúdiótermében

11:00-12:00 − a bábelőadás megnézése – a Puck Bábszínházban

12:00-12:15 – zárás – a Puck Bábszínház stúdiótermében

A foglalkozásra 10, maximum 12 öt éven felüli, de legfeljebb tíz éves gyerek jelentkezhet. A részvétel csak előzetes jelentkezéssel lehetséges. A Mi a manó? körre akkora gyerekek jelentkezését várjuk, akik szüleiktől, nagyszüleiktől egy órára el tudnak válni. A részvételi díj személyenként 17 lej, jelentkezni Sipos Krisztina közönségszervezőnél a 0731-837693 telefonszámon vagy a kolozsvaribabszinhaz@gmail.com email-címen lehet október 19-én, csütörtökön 16 óráig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?