Spanyolországban kezdi negyedik nagyjátékfilmje forgatását Tudor Giurgiu

Október 19-én kezdi negyedik nagyjátékfilmje forgatását Tudor Giurgiu rendező, producer, TIFF-igazgató. Az Apropierea munkacímű forgatókönyv Marin Mălaicu-Hondrari regényének adaptációja és Spanyolországban, illetve Romániában forgatják majd le.

A LibraFilm közleménye szerint a csapat három spanyol városban, Cordobában, Sevillában és Candasban forgat, ezután pedig a romániai Oláhszentgyörgyön. A film főszereplője Adrian (Giurgiu De ce eu? című filmjéből is ismert Mihai Smarandache alakítja), egy költő, aki 2002-ben illegálisan emigrál Spanyolországba, ahol éjjeliőrként dolgozik, de az élete gyökeresen felfordul, mikor találkozik Mariával, egy jazzegyüttes gitárosával. A filmben híres spanyol színészek játszanak, mint Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo.Marin Mălaicu-Hondrari író története részben önéletrajzi, és nem csak egyszerű szerelmi történet, hanem a 2000-es évekről is szól a romániai kivándorláshullám kontextusában, derül ki a rendező nyilatkozatából.

Az Apropierea lesz Tudor Giurgiu negyedik nagyjátékfilmje. Előző munkáját, a De ce eu?/Miért én? című filmet a 2015-ös Berlinálén mutatták be. 2012-ben Superman, Spiderman vagy Batman című rövidfilmjével az Európai Filmakadémia legjobb rövidfilmnek járó díját nyerte el.

Kapcsolódók

Kimaradt?