Közzétették a 17. Filmtettfeszt versenyfilmjeit

A Filmtett Egyesület harmadszor hirdette meg erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle keretében. A fesztivál fődíjáért idén először dokumentumfilmek is versenyeznek. 

A versenybe került filmek a következők: 

  • Bán Attila: A testépítő
  • Bartincki Tamara: Domboldali portrék
  • Búzási Gyopár-Orsolya: Babuka a fűben
  • Dezső Mátyás: Világszép Gyilkos-tó
  • Simó Ibolya: MONYO+BABA
  • Simó Ibolya: Tomi, Ervin és az iskola
  • Püsök Botond: Angela

A válogatásban van szociográfia ízű portréfilm, animációs eszközöket használó családi legenda, játék filmezéssel és fotózással készült, koncertfilmes megoldásokat használó, páros portré és klasszikus ismeretterjesztő alkotás is.

A Filmgalopp fődíja 1 millió forint, amit az NMHH Médiatanácsa ajánlott fel. A közönségdíj 1000 lej, a Nobila Casa felajánlásával.

A Filmgalopp fődíjához idén először trófea is társul majd, a közönségszavazásra pedig online is lesz lehetőség a fesztivál ideje alatt. A díjátadót a Filmtettfeszt utolsó estéjén szervezik.

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 17. kiadását október 4. és 8. között szervezi meg a Filmtett Egyesület kolozsvári központtal, szoros együttműködésben 11 másik város egy-egy kulturális intézményével. Idén Nagyvárad, Arad, Szatmárnémeti, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Szeben mellett Gyergyószentmiklóson és Temesváron is helyet kap a fesztivál, amelynek célja változatlan: olyan, friss, változatos és színvonalas, magyar filmes válogatást elhozni az erdélyi (nem csak magyar) közönséghez, amely hagyományos moziforgalmazás révén nem, vagy csak kis részében jut el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?