Magyar és román közönségnek is nyújt bérletet az új évadra a Csíki Játékszín

Színes repertoárra válthatók már hétfőtől a 2017-18-as színházi évad bérletei – adta hírül csütörtökön a Csíki Játékszín. Újdonság Csíkszeredában, hogy a románajkú közönségnek is kínálnak bérletet négy vendégelőadásra.

Prózai, zenés, magyar szerző tollából született- és világirodalmi mű egyaránt megtalálható a Csíki Játékszín 2017-18-as évadának repertoárján, melyre jövő héttől lehet bérleteket váltani – közölte a Csíkszereda Önkormányzata által fenntartott intézmény. A hétfőtől 60 lejért megváltható bérlet négy nagyszínpadi előadásra érvényes és a közlemény szerint 14 éven felülieknek ajánlott. Az évadnyitó produkció Tamási Áron Csalóka szivárvány című színműve lesz Parászka Miklós társulatigazgató rendezésében. Ezt követően a társulat tagja, Kányádi Szilárd rendez: Pierre Barillet francia vígjátékának Jean-Pierre Grédy által megzenésített változatát, A kaktusz virága címmel.Az évad második felében Bertolt Brecht példázata, a Kurázsi mama és gyermekei, Paul Dessau zenéjével tálalva Sorin Militaru rendezésében lesz látható. Negyedikként pedig az ír John Millington Synge A nyugat hőse című tragikomédiája látható Visky Andrej elképzelésében.

Bérleten kívül a csíkszeredai évadterv stúdióelőadásokat is tartalmaz. Az elmúlt évadból Az öldöklés istene produkció marad műsoron, mellette a Martin McDonagh A párnaember című színdarabja őszi premierrel látható majd a színház kamarateremében.

Újdonságnak számít a Luceafărul bérlet, melynek megvásárlásával négy román nyelvű vendégprodukció tekinthető meg az évadban. Eszerint a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu társulat két előadással, a bákói Bacovia Színház és a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház egy-egy előadással vendégszerepel az évadban Csíkszeredában.

A Csíki Játékszín hétfőn megnyíló jegypénztárában október 6-ig lehet bérletet váltani az új évadra, ezen belül pedig a korábbi bérletesek szeptember 11-ig újíthatják meg eddigi ülőhelyeikre szóló bérletüket. A nyugdíjasok és diákok 35 lejért válthatnak bérletet, a premierekre érvényes Bánk bán bérlet pedig 75 lejbe kerül. A színház idén is kínál mecénási bérletet 350 lejes áron.

Kapcsolódók

Kimaradt?