Augusztusban újra színpadon a Nyugalom

Augusztusban újra látható lesz a Tompa Miklós Társulat előadásában a Bartis Attila szövegei nyomán Radu Afrim rendezésében színre vitt, többszörös fesztiváldíjas előadás, A nyugalom. A sikerprodukciót augusztus 30-án, szerdán és 31-én, csütörtökön este 19:30-kor láthatja a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Az előadás a marosvásárhelyi származású szerző által teremtett világ szereplőit vonultatja fel. Az irodalmilag igen értékes realista szöveg tipikusan afrimi hangulatban a misztikumnak, az efemer létezés groteszkségének, az emberi kapcsolatok törékenységének ad helyet. Az előadásnak nem célja a tabudöntögetés; érzelmileg kívánja megérinteni nézőjét: erotikát, humort, zenét, szövevényes cselekményt, valamint anya-fiú, nő-férfi kapcsolatokat mutat be a szétesés, a szexualitás viszonylatában. Az érzelmileg felforgató előadás a nézői értelmezést, gondolkodást provokálja. A színház közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy az előadás 18 éven felülieknek ajánlott, illetve román nyelvű feliratozással követhető.

Főszereplők: Bányai Kelemen Barna, B. Fülöp Erzsébet, Kiss Bora. További szereplők: Berekméri Katalin, Nagy Dorottya, Biluska Annamária, Bartha László Zsolt, Galló Ernő, Ruszuly Ervin, Varga Balázs, Huszár Gábor, Kölcze Kata, Nagy Péter. Díszlet: Adrian Damian; Jelmez: Márton Erika; Rendezőasszisztens: Berekméri Katalin; Zene: Kiss Bora.

A Tompa Miklós Társulat 2017. szeptember 15-én A nyugalom című előadással vesz részt Csehországban a pilseni 25. Nemzetközi Színházfesztiválon.

Jegyet online, augusztus 24-től pedig a Színházban működő jegypénztárnál (hétköznaponként 9:00-15:00 óra között, tel. 0365 806 865), valamint előadás előtt egy órával a kistermi jegypénztárnál lehet vásárolni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?