Neves operaénekesekkel adnak gálakoncertet az erdélyi Virtuózok Csíkszeredában

Nagyszabású gálán, Molnár Levente és Mester Viktória operaénekesek társaságában lépnek fel szombaton Csíkszeredában a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató erdélyi felfedezettjei. Az este 7 órától kezdődő eseménynek a csíkszeredai új kultúrház ad otthont.

A tehetségkutató székely származású mentora, Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes, és Mester Viktória Jászai-díjas operaénekes, valamint a Csíki Kamarazenekar kíséretében lépnek fel szombat este az erdélyi Virtuózok Csíkszeredában. Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

A Gálakoncert idei kiadásán a közkedvelt pécsi zongoratehetség, Boros Misi játékát is élvezheti a közönség. A fiatal erdélyi fellépők sorban a gálakoncerten a csíkszeredai Ioni Eduárd zongorázni, Ioni Renáta fuvolázni fog, az ákosfalvi Jakab Roland hegedűn mutatja be tudását, a sepsiszentgyörgyi Máthé Izabella fuvolán játszik, a nagyváradi Mészáros Levente énekelni fog. A marosvásárhelyi Nagy Krisztina szintén zongorán, a nyárádkarácsonyi Pethő Rebeka fuvolán, a csíkmadarasi Petres Lajos Tamás, a csíkszeredai Sass Barbara, a kézdiszentléleki Török Ákos és a budapesti Szüts Apor zongorán, a gyimesközéploki Tímár Kinga énekével lép a közönség elé. De jelen lesz a kolozsvári Kis Radu is, aki a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor idei döntőjén tini kategóriában lett a nyertes, és a pénzdíj mellett a londoni Covent Gardenben léphet színpadra.A fináléba kerültek közül pedig Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes Ioni Eduárdnak és Kis Radunak ajánlott fel különdíjat. A Class Értékeink Egyesület, Artstart4You szervezésében helyet kapó rendezvényen közreműködik Bolyki Zoltán karmester.

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?