Magyar festmény a bécsi Albertina lépcsőjén

Moholy-Nagy László Ungarische Felder (Magyar mezők) című műve díszíti a bécsi Albertina lépcsőjét néhány napja – adta hírül a turizmusonline.hu.

A honlap szerint a kültéri akció célja, hogy felhívja a figyelmet a múzeumban látható kiállítások sokszínűségére.

A konstruktivista festő, ipari tervező és fotográfus Moholy-Nagy László Ungarische Felder című képének túlméretezett reprodukcióját azért ragasztották a bécsi Albertina lépcsőjére, hogy felhívják a figyelmet az múzeumban látható kiállítások sokszínűségére. Ez egyébként a második ilyen kültéri akció: a látogatók tavaly Monet Tavirózsák című festményén át juthattak be a kiállításokra:

A Moholy-Nagy László kép a Forberg-gyűjtemény egyik darabja, melyet 2007-ben Mathias és Eva Forberg adott kölcsön határozatlan időre az Albertinának. A gyűjteményben több Moholy-Nagy-festmény mellett olyan alkotók darabjait is megtaláljuk, mint Pablo Picasso, Vaszilij Kandinszkij, Paul Klee vagy Franz Marc.

Minden jel arra mutat – állítja a turizmusonline szerzője -, hogy kültéri művészeti akciók esetén Bécsben előszeretettel nyúlnak magyar alkotásokhoz, hiszen a Ringturm irodaházat jelenleg is Fehér László Társaság című festménye díszíti:

Kimaradt?