Szexi panelnegyedek és erdélyi fiatalok a VIBE promóvideóiban

A legújabb erdélyi magyar fesztivál, a marosvásárhelyi VIBE minőségi reklámvideókkal jelentkezett az elmúlt hónapokban annak érdekében, hogy minél több fesztiválozót csődítsen ezen a héten csütörtöktől Marosvásárhelyre .

A szervezők a budapesti rendezőt, Fazakas Fannit kérték fel a munkára, aki 2015-ben az I. Magyar Klipszemle rendezői díjasa lett. „Miután megnéztem a klipszemle nyertes videoklipet, fogtam a Facebookot, bejelöltem Fannit, aki hamarosan visszajelölt. Az ismeretségből akkor egy erdélyi turné lett, hiszen Fanni nemcsak tehetséges rendező, hanem nagyon jó techno producer is, Kolozsváron is fellépett. Azóta kerestem a lehetőséget a közös munkára” – mondta el a Maszolnak Stanik Bence.

A VIBE Fesztivál videóstartalom felelősétől megtudtuk, a videókban az erdélyi fiatalok életérzéseit szerették volna viszontlátni, ami nem csak a napfényes fesztiválozásról szól. „Hitelesen szerettük volna bemutatni az erdélyi városi környezetet, amiben ezek a fiatalok felnőnek. Ehhez hozzátartoznak a füllesztő panelnegyedek vagy épp a lepukkant belvárosi paloták. Szerintem szexi lett a végeredmény” – tette hozzá. A rendező erre a koncepcióra épített, spontán és szemtelen ötleteket dolgozott ki.

„Arra törekedtünk, hogy minden porcikájában fiatalos feelinget érjünk el. Kerültük a tucatmegoldásokat, így kerülhetett egy sátor a buszmegállóba vagy a vízipisztolycsata a zöldségpiacra. Minden egyes résszel a VIBE Fesztivál egy-egy attribútumát dolgoztuk ki, mert a VIBE egy színes, vizes és belevaló fesztiválnak ígérkezik" – részletezte Fazakas Fanni, akinek Rumex az elektronikus zenei producer neve. Fanni hozzátette, komoly casting előzte meg a forgatást, több mint ötvenen jelentkeztek szereplőnek, zömében 20 év alatti kolozsvári, marosvásárhelyi és székelyföldi fiatalok.

A végeredmény amellett, hogy meggyőző (és nem csak képileg, hanem a zeneválasztásban is, hiszen Soerii & Poolek, Kelemen Kabátban, Brains és Akkezdet Phiai zenekarok adták hozzájuk a számaikat), úgy tűnik, a célját is elérte. A VIBE Fesztivál Facebook-oldalán több, mint 130 ezer lejátszást mutat a számláló a négy videóra összesen.

Marosvásárhelyre készülnek az erdélyi fiatalok

A hétvége óta javában építik a fesztivált a Víkend-telep mögötti területen, ahová a legutóbbi közleményük szerint nem csak a fiatalokat, hanem mindenkit várnak a szervezők. Vidámparkkal, stranddal, a VIBE Koli nyári egyetemen ingyenes nappali programokkal, gyereksarokkal és sok más izgalmas családi programmal is készülnek. A fizetési rendszer érintésmentes kártyákkal, a Festipay rendszerén keresztül történik majd. „A csütörtökön vagy a hétvégén Maros-partra érkezőknek nemcsak hatalmas bulikban, hanem a VIBE Koli nyári egyetemnek köszönhetően tartalmas időtöltésben is bőven lesz részük” – ígérte Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató.

A VIBE Fesztivál változatos zenei kínálattal készült idei, első kiadására. Ott lesz a nemzetközi zeneipar egyik legismertebb alakja, Borgore, és a tekintélyes elektronikus zenei pályát maga mögött tudó Pendulum dj set. Lehet majd bulizni a bulibáróval, Kis Grófóval, lesz Akkezdet Phiai és Bëlga annak, aki az undergroundot kedveli, a magyar mainstream popzene és alternatív rock közönsége a Margaret Island, a Wellhello, az Intim Torna Illegál vagy a 30Y koncertjein bulizhat. Az erdélyi fellépők külön színpadon, a Kompgyárban váltják egymást négy napon át, rájuk külön érdemes lesz figyelni, hiszen izgalmas hazai alkotókkal találkozhatunk. Összesen több mint 50 fellépő szórakoztatja majd a VIBE Fesztivál közösségét.

Kapcsolódók

Kimaradt?