Megnyílt az első VR-mozi Romániában

Új típusú, a virtuális valóság (VR) technológiájával készült filmeket vetítő mozi nyílt a bukaresti Veranda Mallban. Az országban ez az első VR-mozi, de világszinten is az elsők között van, írja a Mediafax.

A 150 000 eurós befektetéssel készült, 20 férőhelyes, 150 négyzetméteres mozi széles közönséget céloz, korra való tekintet nélkül. Napi nyolc vetítést rendeznek, 17 film közül lehet választani. Egy belépőjegy 25 lejbe kerül.Deborah Chen, a mozi alapítója úgy gondolja, hogy a virtuális valóságnak hihetetlen ereje van az empátiakeltésre, a serkenti a képzeletet és tevékenységre sarkall.

Szerinte a technológiát oktatási célokra is fel lehet használni. „Képzeljünk el egy olyan földrajzórát, amely keretében a diákok az Antarktisz jegén járhatnak, miközben a Föld jégtakarójáról tanulnak” – mondta a Mediafaxnak.

A Cineuropa.org portálnak adott interjúban arról beszélt, hogy romániai tartalomgyártókkal is együttműködnek, repertorájukban szerepel például egy 360 fokos felvétel egy sóbányáról (nem derül ki, hogy melyikről) és egy romániai balettegyüttes előadásáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?