Házhoz szállítják a Bánk bánt a középiskolásoknak

Ismét műsorra tűzi Bánk bán? Jelen! című tantermi előadását a Váróterem Projekt független színtársulat. A középiskolásoknak készült produkciót bárki megtekintheti egy nyilvános előadás keretén belül február 12-én, kedden 20 órától az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban.

bankban2

A Váróterem Projekt alternatív színházi társulat Bánk bán? Jelen! című produkciójával a középiskolás diákokat szólítja meg, akiknek Katona József drámája kötelező olvasmány.

„Tantermi előadásunkkal nem arra szólítjuk fel a diákokat, hogy jöjjenek el hozzánk, és úgy nézzék meg az előadásunkat, hanem egy iskolai óra erejéig bekérezkedünk az ő terükbe, az osztályterembe. Iskoláról iskolára járva szeretnénk minél több helyre eljuttatni az előadást, Kolozsváron kívül más városokba is, odafigyelve azokra a területekre, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott.
Mi az, ami a jelen számára átmenthető nemzeti drámánkból? Mi közünk hozzá azon túl, hogy iskolai tananyag? Hogyan lehet hozzányúlni egy XIX. században írt XIII. századi történethez? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a dráma feldolgozásánál" – vallják a Váróterem Projekt társulat tagjai.

Az előadás időtartama: 40 perc.

bankban3

Szereplők:

II. Endre – Vetési Nándor
Gertrudis – Sebők Maya
Bánk bán – Csepei Zsolt
Melinda – Simó Emese
Ottó – Imecs Levente
Biberach – Molnár Bence
Dramaturg: Bertóti Johanna
Jelmeztervező: Kürti Andrea
Jelmeztervező asszisztens: Kürti Anita
Rendezte: Visky Andrej

Jegyfoglalás a wrp_tickets@yahoo.com e-mail címen lehetséges.

Kimaradt?