Negyedik évadára készül a Bánsági Vándorszínház

Negyedik alkalommal indul körútra augusztusban Temes és Arad megyei településeken a Bánsági Vándorszínház. A csapat évről évre egy estés, ingyenesen megtekinthető előadással lepi meg a Bánság szórványtelepüléseinek lakóit.

A 2014-ben, Aszalos Géza temesvári színművész kezdeményezésére alakult vándortársulat idén is egy zenés vígjátékot állít színpadra, ezúttal Nóti Károly szövegei nyomán, tudtuk meg a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.A nyolc fős csapat bázisául július 31. és augusztus 19. között idén is a Temes megyei Végvár település szolgál, ahonnan a bemutatót követően augusztus 20-án indul a turné. A 14 napos körút során 14 településen kerül bemutatásra a Vándorszínház előadása. Újdonságnak számít idén, hogy a csapat már nem csak Temes, illetve Arad megyei településeket látogat meg, de szélesítve a kört Kassó-Szörény megyébe, Resicabányára is ellátogatnak.

A csapat összetétele az előző évhez képest részben módosult, Aszalos Géza rendező, Orbán Enikő dramaturg és Albert Alpár díszlet-, jelmeztervező mellett Mihály Csongor, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábszínésze, Hodu Péter szegedi színművész, Pignitzky Gellért friss diplomás színész, Sosovicza Anna és Benczi Tekla színész szakos hallgatók vesznek részt az idei előadás színpadra állításában.

A 2016 óta a Tarisznyás Egyesület égisze alatt működő színházi projektet idén a Temes megyei Önkormányzat támogatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?