Boban Marković, Ocho Macho és Lajkó Félix is zenélnek a Double Rise-on

Nemzetközi és magyar fellépőkkel bővül a második torockói Double Rise, Erdély legnagyobb zenei és összművészeti fesztiváljának line up-ja, közölték a szervezők.

A korábban bejelentett Csík Zenekar, Quimby, Margaret Island, Kistehén, Mary Popkids, Ladánybene 27, ByAlex és a Slepp, Bagossy Brothers Company, The Biebers, Palma Hills, Parno Graszt, Buda Folk Band, Szalonna és bandája után a következő héten a nagyszínpados fellépőket jelentik be.

Július 2-án, vasárnap „debütál” a Double Rise Fesztivál első nemzetközi fellépője: a Boban Marković Orkestar zárja vasárnap a Nagyszínpad fellépőinek sorát, és fújja a talp alá valót a napfelkelőknek.

A magyar könnyűzenei vonalat sokak kérésére a fesztiválközönség örök kedvence, az Ocho Macho erősíti a Double Rise Nagyszínpadán. Nyáron tehát a fiúk is megtapasztalhatják, hogy milyen is az amikor reggel kinéznek és látják hogy szemükbe süt a nap... kétszer.

A virtuóz hegedűs és citerásként ismert Lajkó Félixet egy új formációban láthatjuk Torockón. Lajkó Félix és az Óperentzia az elektronikus és az akusztikus, illetve a folk- és a partyzene eddig ismeretlen ötvözetével ismerteti meg a napfelkelőket.

A műfajnál maradva, a balkán-teatro-diszkó hazai (sőt műfaji) megteremtője, a sepsiszentgyörgyi sZempöl pörgeti fel a bulit, akik sajátos zenéjük mellett szédítő vizuállal teszik felejthetetlenné a sZempöl- élményt.

Igazi könnyűzenei ínyencséggel is találkozhatunk Torockón: a Szabó Benedek és a Galaxisok olyan különleges magyar zenekar, akiknek szövegében a huszonévesek kétségei, vágyai és félelmei jelennek meg, zeneileg pedig Cseh Tamás, az Illés, és a The Magnetic Fields hatása érezhető.

Felejthetetlen partyt csapott a tavalyi Bulisátorban DJ Shiver, így sajátos ütemeit idén is visszhangozatja majd a Székelykő.

Magyarországon az év elektronikus albuma Fonogram- díjat idén egy fiatal, tehetséges duó, a Belau kapta. A formáció számos neves énekesnővel dolgozott együtt (Antonia Vai, Dallos-Nyers Boglárka, Myra Monoka, Herrer Sára, Szécsi Böbe ). Idén nyáron a Double Rise színpadán négy fős zenekari felállásban hallhatjuk őket.

Elindult a jelentkezés a Double Rise első zenekari workshopjára is, ahol Ferenczi György és a Rackajam a koncertszervezés, turnézás fortélyaiba enged bepillantást, és segít az előrelépésben az erdélyi zenekaroknak június 29-én délután, és június 30-án délelőtt. Részletek és jelentkezés itt.

A fesztiválra itt lehet jegyet vásárolni, a hivatalos Facebook-oldal pedig itt érhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?