Mediawave Együtt: az Aradi Kamaraszínházé a legjobb magyar kisjátékfilm

A kisjátékfilmek kategóriájában a legjobb magyar alkotásnak választották Bánovits Ottó Agapé című munkáját a komáromi Monostori-erődben megrendezett Mediawave Együttlét fesztiválon.

A film az Aradi Kamaraszínház és a Mirage Film koprodukciójában készült, társproducere pedig Fekete Réka, a kamaraszínház produkciós titkára.

Az aradi társulat közleménye szerint 2013-ban nyertek támogatást a gyártásra a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Huszárik Zoltán-pályázatán. A film főszereplői Lukáts Andor, Lázár Kati és Haumann Péter.

Az Agapé egy idős falusi párról szól, akik közül csak a nő (Lázár Katalin) tartja a kapcsolatot fiukkal egy régi mobiltelefonon keresztül. Egy nap a nő nem ébred többé fel, és a férfi (Lukáts Andor) maga is halálközeli élményt él át. Magányában nyitni kezd fia és annak családja felé, amiben korábban talán az is megakadályozta, hogy menye színes bőrű.

A Mediawave 2017 Nemzetközi Film és Zenei Együttlét, az Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért Program (EFFE) nemzetközi zsűrijének minősítése alapján a tavalyi év után 2017-ben is felkerült a legjobb európai fesztiválok listájára – mutat rá a kamaraszínház közleménye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?