Marosvásárhelyi tanácsosok: veszteség a Félsziget Fesztivál elköltöztetése

A marosvásárhelyi városi önkormányzat magyar képviselői veszteségként élik meg, hogy a Félsziget Fesztivál Kolozsvárra költözik. Törzsök Sándor és Bakos Levente szerint a város a Félszigetnek köszönhetően vált ismertté a nagyvilágban, és a döcögő kommunikációról a szervezők is tehetnek.

Marosvásárhely számára nagy reklámot jelentett a Félsziget Fesztivál, gazdasági-turisztikai szempontból sem volt elhanyagolható a rendezvény vonzereje – véli Törzsök Sándor. A marosvásárhelyi tanács önkormányzati képviselője szerint már az nagy nyereség volt, hogy Marosvásárhely neve ismertté vált a világban, a fesztiválozók történetei révén megjegyezték ezt a városnevet, felfigyeltek a helységre és mindarra, amit a város nyújtott kulturálisan vagy idegenforgalmi szempontból.

Bakos Levente önkormányzati képviselő szerint a városi tanács nyitott volt, kedvezményeket is biztosított: infrastruktúra állt a szervezők rendelkezésére, a Víkend telepre pedig ingyenes belépést biztosított a fesztiválozók számára. Bár volt némi kommunikációs félreértés, a város támogatta a fesztivált – jelentette ki a maszol.ro-nak. Bakos szerint talán a szervezők sem voltak elég rugalmasak, nem próbálkoztak intenzívebben a jobb kommunikációs kapcsolatért.

Kimaradt?