„Királyi” filmmel startol, és vérfagyasztóval zár idén a TIFF

„Királyi” filmmel, Peter Brosens és Jessica Woodworth King of the Belgians című komédiájával nyitják meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál 16. kiadását Kolozsváron - tájékoztatnak a szervezők közleményükben.

A független filmes duó balkáni sztorival robban be Kolozsváron, az alkotást nagyon jól fogadták a kritikusok és a közönség egyaránt. A megnyitógálán jelen lesz a forgatókönyvíró és rendező Jessica Woodworth, a főszereplő, maga a „király”, Peter Van den Begin, Titus de Voogdt és Lucie Debay színészek, Eka Bichinashvili jelmeztervező, illetve a díszlettervező, Sabina Christova. A film a belga monarchia ellentmondásait figurázza ki, egész mesterien. Egy kis ízelítő a sztoriból:

Belgium királya törökországi látogatásán tudja meg, hogy országa szétesett. Menne is haza, ha egy napkitörés miatt nem bénulna meg az összes telekommunikációs hálózat. Egy bolgár asszonykórus és egy angol rendező segít végül neki, hogy egészen hihetetlen kalandok árán átverekedje magát a Balkánon.

A megnyitó meglepetése lesz az a koncert is, amelyet a Fekete-tengeri szirének kórusa fog előadni. Arról a női kórusról van szó, mely a filmben is megszólal. A kórus tagjait híres bolgár énekesekből állították össze, a csapat élén híres bolgár népdalénekes, Nina Nikolina áll.

A rangos fesztivál megnyitójára június 2-án kerül sor a Főtéren.

A filmfesztivál záró gálája sem lesz kevésbé izgalmas. Az eseményen vetítik Que Dios Nos Perdone (Az Isten bocsásson meg) című thrillert, amelyet Rodrigo Sorogoyen rendezett.

Hogy mi várható az idei TIFF-en, itt böngészheti.

Kapcsolódók

Kimaradt?