A debreceni DESZKA Fesztiválon vendégszerepel a kolozsvári színház

A kolozsvári színház Kalucsni című előadása meghívást kapott a Debrecenben megszervezett 11. DESZKA Fesztiválra.

Dragomán György drámáját Visky András rendezésében a fesztivál záró napján, április 2-án vasárnap 16 órától tekintheti meg a debreceni közönség Csokonai Színház nagyszínpadra épített stúdióterében.„A Kalucsni egy endogám és promiszkuus erdélyi kisvárosi világot tár elénk, amelyben az üldöző és az üldözött, a szekus, az értelmiségiek és a minden hájjal megkent munkások élete nem választható el egymástól. Az előadás amolyan bevezetés a nyolcvanas évekbe, egy értelmiségi család életén keresztül. Mások élete, akik mi vagyunk: ez a közelség az, ami érdekessé teheti az előadást azok számára is, akik nem élték meg a nyolcvanas éveket.” – írja a rendező az előadásról. 

Visky András, a kolozsvári színház művészeti vezetője ugyanakkor a 11. DESZKA Fesztivál díszvendége is. A fesztivál programjában három előadás kötődik a nevéhez (Júlia; Pornó – Feleségem története, valamint a Kalucsni), az első kettőnek ő az írója, a második kettőnek a rendezője. Visky András „házi bölcs”-ként részt vesz a fesztivál többi előadásának szakmai értékelésében. A térinstalláció, amely a fesztivál megnyitójával egyidejűleg nyílik meg, szintén az ő személyes életéhez kapcsolódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a fesztiválon jelen lesz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata is.

Kapcsolódók

Kimaradt?