Martin McDonagh fekete komédiáját mutatja be a Tompa Miklós társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata március 9-én, csütörtökön este fél héttől mutatja be a Kisteremben Martin McDonagh A kripli című fekete komédiáját Varró Dániel fordításában, Rareș Budileanu rendezésében, közölte a színház.

Martin McDonagh a kortárs angol nyelvű drámairodalom egyik fenegyereke. Előadásait, filmjeit nagy népszerűség, néha rajongás övezi. A kripli című darabja egy fekete komédia a (beteljesületlen) vágyakról, szerelemről, hőstettekről és barátságról: színes világ erőteljes szereplőkkel és hozzájuk méltó nagy érzésekkel.„Lehet a világ nagy vagy kicsi, csúnya vagy szép, beteg vagy egészséges, a kérdés mégis az: van-e bátorságod ökölre menni vele, bármilyen is legyen? A kripli egy olyan fiú története, aki átlépi saját határait, felülkerekedik az állapotán, és bebizonyítja, hogy bármilyen akadályt legyőz, még akkor is, ha minden ellene van. De vajon sikerül-e valóra váltania az amerikai álmot? Vagy hazaszólítja Inishmaan Szigete?”- olvasható a darab ismertetőjében.

Rareș Budileanu a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának színművésze, emellett azonban több előadást is jegyez rendezőként, főként Elise Wilk román és német nyelvterületen elismert fiatal drámaíró szövegeit állította színpadra. Marosvásárhelyen az Egy csütörtökön történt (2010), a Zöld macska (2012), A 701-es szoba (2013) volt látható, utóbbi még most is szerepel a Liviu Rebreanu Társulat műsorán. A kripli az első közös munkája a Tompa Miklós Társulat színészeivel.

A kripli szereposztásának tagjai: Fodor Piroska, Nagy Dorottya, Tollas Gábor, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Korpos András, Ördög Miklós Levente, Biluska Annamária. Rendező: Rareș Budileanu Díszlet- és jelmeztervező: Andu Dumitrescu Sound design, zene: Sasko Kostov

A bemutatóra érvényesek a Bernády György mecénás bérletek. Következő előadás: március 11., szombat 19.30 - Kisterem. Az előadás román nyelvű feliratozással követhető (Schilodul din Inishmaan, ford. Vlad Massaci és Cristi Juncu).

Kapcsolódók

Kimaradt?