World Press Photo-díjat nyert egy román fotós menekülteket ábrázoló képe

Az ankarai orosz nagykövet meggyilkolásáról készített kép, nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban, román fotós menekülteket ábrázoló képét és egy magyar természetfotót is díjaztak.

Az ankarai orosz nagykövet decemberi meggyilkolásáról készített kép, az AP amerikai hírügynökség fotósának, Burhan Özbilicinek a felvétele nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban.

A nyertes fotón az öltönyt és nyakkendőt viselő merénylő látható fegyverrel a kezében, amint a pillanatokkal korábban agyonlőtt Andrej Karlov nagykövet holtteste felett áll. A tettes felfelé mutat a bal kezével, közben dühödten ordít.A Kortárs ügyek kategória második díjasa Vadim Ghirda romániai fotós, aki szintén az AP hírügynökségnek dolgozik. Díjnyertes fotóján Makedóniába igyekvő menekültek kelnek át egy folyón, hogy a határt védő kerítést elkerüljék, egy nőt két férfi támogat.Máté Bence magyar természetfotós a Természet kategóriában a sorozatok között harmadik helyezést ért el. A versenyre 125 ország 5034 fotósa nevezett több mint 80 ezer felvétellel. A zsűri 25 ország 45 fotósát díjazta nyolc kategóriában.

Kapcsolódók

Kimaradt?