Kötetlen beszélgetéseket szervez koncertjeihez kapcsolódóan a kolozsvári filharmónia

A kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia már másodszor szervez koncertekhez kapcsolódó beszélgetést a Cărtureşti könyvesboltban. A Stories First, Music After című sorozat következő, feburár 14-én, kedden este 7 órától megszervezett kiadásán Bartók egyetlen operájáról, a Kékszakállú herceg váráról beszélgetnek.

Az est meghívottai Rinat Shaham mezzoszoprán énekművész, Noam Zur karmester és Angi István zeneesztéta, a beszélgetést a filharmónia igazgatója, Marius Tabacu és Oana Andreica moderálja. Az apropó pedig nem más, mint a zenekar február 17-i, péntek esti koncertje.

A Kékszakállú herceg vára Charles Perrault meséjét dolgozza fel, szereplői Kékszakáll és felesége, Judit, akik egy sötét kastélyban élnek. Judit Kékszakáll tiltása ellenére sorra kinyitja a kastély szobáinak hatalmas, zárt ajtóit, ezzel pedig megpecsételi a sorsát. A mű zenetörténeti kontextusát, felépítését ismertetik a beszélgetőest meghívottai.

A Stories First, Music After sorozat célja, hogy kötetlen beszélgetések segítségével közelebb hozza a klasszikus zenét a nagyközönséghez és segítsen megérteni a műveket a nem szakmabelieknek is.

Kapcsolódók

Kimaradt?