Az Aradi Kamaraszínház a budapesti Vendégváró Fesztivál meghívottja

Január 20–22. között rendezi meg a budapesti Bethlen Téri Színház a határon túli műhelyeket bemutató sorozatának, a Vendégváró Fesztiválnak az idei kiadását. A rendezvény meghívottja ezúttal az Aradi Kamaraszínház, amely három előadást mutat be a budapesti közönségnek – olvasható a jubileumi, tizedik évadába lépett aradi társulat közleményében.

Január 20-án Harsányi Attila főszereplésével, a szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban színpadra állított Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális „stand-up tragedy” nyitja meg a háromnapos rendezvényt. Másnap a békéscsabai Jókai Színházzal közösen tető alá hozott Tündéri című „minimál-szürreál” musical kerül terítékre, végül a fesztivál zárásaként a decemberben Békéscsabán Tege Antal főszereplésével, szintén a Jókai Színházzal koprodukcióban bemutatottt Sonkamenüett című „rokokó musicalt” tekinthetik meg az érdeklődők (az a darab még Aradon sem volt látható). Mindhárom előadást Tapasztó Ernő jegyzi rendezőként, az előadások zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte.

A fesztivál ideje alatt az érdeklődők kiállítást láthatnak az Aradi Kamaraszínház előadásfotóiból. Pénteken és szombaton előadás után szakmai beszélgetésre kerül sor a produkciók szereplőivel és alkotóival. Az előadások előtt levetítik az Aradi Kamaraszínház három kisjátékfilmjét, amelyek a Magyar Média Mecenatúra Program keretében valósultak meg az elmúlt években.

A teljes program itt olvasható.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?