Műfordítók beszélnek a román és magyar kultúra találkozásairól Sepsiszentgyörgyön

A román kultúra napja (január 15.) és a magyar kultúra napja (január 22.) között, pénteken este hat órától szervez közönségtalálkozót és felolvasóestet a Bod Péter Megyei Könyvtár Sepsiszentgyörgyön.

A Tein Teaházban Andrei Dósa és Robert G. Elekes brassói költők Adrian Lăcătuş irodalomkritikussal és Szonda Szabolcs könyvtárigazgatóval beszélgetnek.Az est meghívott szerzőiben közös, hogy mindketten 1985-ben születtek Brassóban, és a helybeli Áprily Lajos Főgimnáziumban érettségiztek. Román nyelven alkotnak és közölnek, Andrei Dósa eddig három saját verskötetet, illetve műfordításokat a kortárs magyar irodalomból (többek közt Kemény István lírájából egy megjelent kötetnyit), Robert G. Elekes pedig egy verskötetet. Mindkettőjük könyveit jól fogadta a kritika és az olvasóközönség, fontos díjakkal ismerték el könyveiket.

A rendezvényen a nyelvek és kultúrák közöttiségről, azok egybehangol(ód)ásáról, identitásról és alkotói énről is szó lesz majd, a két költő bemutatkozása és felolvasása mellett.

Kapcsolódók

Kimaradt?