Carrie Fisher is szerepelhet a Star Wars 9. részében – animációban

A Disney tárgyalásokat folytat a december végén elhunyt Carrie Fisher örököseivel, hogy a színésznőt számítógépes animációval a 9. Star Wars-részben is szerepeltessék, legalábbis ezt állította a BBC Newsnight című tévéműsorának házigazdája.

Nem ez lenne az első eset elhunyt színészek szerepeltetésére: a Csillagok háborúja sorozat 8. részében, a Zsivány egyesben az 1994-ben elhunyt Peter Cushing hasonló CGI-módszerrel kelt életre.Bár az érintett felek még nem szólaltak meg, nem lenne meglepő, ha a Disney máris tárgyalásokat folytatna az ügyben, hiszen Carrie Fishernek, Leia hercegnő megformálójának szerződése volt a 9. részre és mivel nem tud eleget tenni kötelezettségének, a Disney több tízmillió dolláros kártérítést kap

A CGI-színészek szerepeltetése etikai kérdéseket is felvet: kérdés például, hogy Carrie Fisher mit szólna mindehhez.

A téma 2013-ban Ari Folman izraeli rendező A futurológiai kongresszus című filmjében még elrettentő jövőképként jelent meg, de a jelek szerint ez a módszer már a jelen. A filmben Robin Wright kiöregedett színésznőt alakít, aki beleegyezik, hogy digitalizált hasonmását szabadon használhassa egy nagy filmstúdió.

Kapcsolódók

Kimaradt?