Puskin Anyeginjét mutatja be vasárnap a Figura

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház vasárnap este 7 órától mutatja be Puskin Anyegin című klasszikusát. Az előadást Botond Nagy jegyzi rendezőként, akinek A Homokszörny című produkció után ez a második munkája a társulattal.

„Folyton várunk valamire, aminek talán csak a saját, öntörvényű valóságunkban van létjogosultsága. Néha annyira ragaszkodunk, hogy azt gondoljuk, az elengedés tulajdonképpen az élet utolsó lényeges momentuma. De ha megszabadulnánk ettől a rögeszmétől, talán határtalan ragyogásként bontakozna ki bennünk egy olyan végleges állapot, melyben azonos az élet és halál. A hétköznapi tapasztalaton túli ajándék pedig mozdulatlan tánc, ízen túli édesség, mely semmivel sem mérhető” – olvasható a darab ismertetőjében.A bemutatót követően az előadás ebben a hónapban még két alkalommal, január 16-án (hétfőn) és 20-án (pénteken) este 7 órától tekinthető meg.

PUSKIN NYOMÁN: ANYEGIN
Szereposztás: A. Sz. Puskin: SZAKÁCS LÁSZLÓ m.v., Jevgenyij Anyegin, földbirtokos: FARAGÓ ZÉNÓ, Vlagyimir Lenszkij, költő: KÁDÁR L. GELLÉRT e.h., Tatjana Dimitrijovna Larina, Larina idősebbik lánya: SZILÁGYI MÍRA e.h., Olga Dimitrijovna Larina, Larina fiatalabbik lánya: MÁTHÉ ANNAMÁRIA, Larina asszony / Filipjovna, öreg dajka: BARTHA BORÓKA, N. herceg, Tatjana férje: DÁVID PÉTER, Továbbá: BOROS MÁRIA, FODOR GYÖRGYI, VAJDA GYÖNGYVÉR
Díszlet-, jelmeztervező: MÁRTON ERIKA
Koreográfus: GEORGE POP
Dramaturgiai konzultáns: TAMÁS ISTVÁN
Light designer: ERŐSS LÁSZLÓ
Zenei szerkesztés: BOTOND NAGY
​Külön köszönet: KÓNYA ÜTŐ BENCE, FERENCZI ZOLTÁN, JAKAB LÓRÁNT

Kapcsolódók

Kimaradt?