Január végén ismét forgat a VAN-csapat

Január végén kezdik forgatni a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című rendezésével berobbant Reisz Gábor új filmjét, amelynek gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

A Rossz versek című film forgatása januártól augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t szerdán.A történet főszereplője a 30 év körüli Merthner Tamás, aki élete mélypontján úgy dönt, nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet kapunk a 1990-es, 2000-es évek Magyarországáról.

A forgatókönyvet is jegyző Reisz Gábor a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film készítésekor összeszokott fiatal filmes csapattal dolgozik együtt második játékfilmjén is. A vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound designért Lukács Péter Benjámin felel.A Van filmzenekar már teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén, továbbá a Rossz versek Facebook-oldala is elindult.

Reisz Gáborral a Van filmzenekar kolozsvári fellépése kapcsán beszélgettünk, az interjú itt olvasható.

A Rossz versek Berkes Júlia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártásában készül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?