Tévésorozatot rendeznek a Coen-testvérek

Joel és Ethan Coen az első televíziós sorozatát írja és rendezi: az Oscar-díjas filmesek klasszikus westernnel lepik meg a nézőket.

Coenék az Annapurna Televízióval kötöttek szerződést a Ballad of Buster Scruggs című minisorozat forgatására. A Variety.com szerint a tévétársaság nemcsak a képernyőre szánja a filmsorozatot, hanem mozis verzióban is gondolkodik.A filmes testvérpár saját ötletéből írja a széria forgatókönyvét, és ők is rendezik az egyes epizódokat. A produkciós munkákat saját cégük, a Mike Zoss Productions végzi, a sorozat executive producerei között pedig ott lesz Megan Ellison (A nő, Amerikai botrány) és az Annapurna Televízió elnöke, Sue Naegle is.

Egyelőre nem világos, hogy a mozis forgalmazás milyen szerepet játszik majd a projektben, mivel az elsődleges cél a minisorozat elkészítése. Bennfentes források szerint az anyag túl bőséges egy mozis játékfilmhez.

A Ballad of Buster Scruggs történetének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a Coen testvérek otthonosan mozognak a western műfajában, amit A félszemű és a Nem vénnek való vidék című filmjeikkel is bizonyítottak. A fivérek legutóbb az Ave, Cézár! című vígjátékkal szerepeltek a mozikban, és ők írták George Clooney következő rendezésének, a Suburbiconnak a forgatókönyvét is.

Kapcsolódók

Kimaradt?