A Disney-nek van a legnagyobb éves bevétele a filmstúdiók közül

Rekordot döntött a Disney, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet múlt hétvégi bemutatója után ez a cég lett a legnagyobb éves bevételű filmstúdió a világon, megelőzve a Universalt. A filmről írt kritikánk itt olvasható.

A Disney stúdió éves globális bevétele elérte a hétmilliárd dollárt – írja a Varietyre hivatkozva a Filmtett. Az utolsó löketet ehhez a Star Wars-prequel közel 300 millió dolláros bevétele adta. Az 1977-es Csillagok háborúja előzményeit bemutató produkció ezzel a bevétellel minden idők második legjobb decemberi nyitányát produkálta Észak-Amerikában, és idén ez lett a második legnagyobb bevételű debütálás is, írta hétfőn az MTI.A Disney bevételét a Szenilla nyomában (Finding Dory), Captain America: Civil War és a Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia), A dzsungel könyve, a Moana és a Doctor Strange is gyarapította.

Az eddigi rekorder a hollywoodi filmstúdiók közül a Universal volt, 2015-ben 6,89 milliárd dollárt kaszált, főként a Halálos iramban 7-nek, a Minyonoknak és a Jurassic Worldnek köszönhetően. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?