Kelemen Hunor: Csép Sándor elkötelezettsége példaértékű marad

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke nekrológban búcsúzik Csép Sándortól, aki szerda hajnalban hunyt el Kolozsváron.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megrendülten értesült Csép Sándor haláláról. Az erdélyi magyar televíziózás meghatározó személyisége volt ő 1989 előtt és után, jelentősen hozzájárulva a szakma kibontakozásához és fejlődéséhez.

Csép Sándor Aradon született 1938. május 1-jén. A kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben kezdte meg tanulmányait, majd a Babeș-Bolyai Egyetem filozófiai karán szerzett diplomát. 1968-tól a kolozsvári rádió szerkesztője, 1972-től a Román Televízió Bukaresti Magyar Szerkesztőségének munkatársa volt. 1990-től a kolozsvári rádió és televízió főszerkesztője, majd a két intézmény szétválása után a kolozsvári televízió magyar adásának a vezetője volt 1999-ig. 2006-ban a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének alelnöki, majd elnöki tisztségét töltötte be. Csép Sándor az Erdélyi Magyar Televízió működtetőjének, a Janovics Jenő Alapítványnak az alapító tagja volt.

Munkáját elismerték és értékelték, a közszolgálati média iránti elkötelezettsége példaértékű marad minden újságíró számára.

Búcsúzunk most tőled, búcsúzom a magam és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos vezetőségének nevében. A gyászoló család bánatában osztozunk.

Nyugodjál békében!

Kelemen Hunor,
az RMDSZ elnöke

Kimaradt?