Megvan a következő Untold fesztivál időpontja

Szerda este közzétették a kolozsvári Untold fesztivál 2016-os kiadásáról készült filmet és meghirdették az esemény 2017-es időpontját is.

A youtube-on már több mint 35 000-en tekintették meg a 15 perces hangulatvideót.

A zenei fesztivált 2017-ben augusztus 3. és 6. között szervezik meg. Azok, akik előre regisztráltak a fesztivál következő kiadására, pénteken 18 órától vehetik meg a kedvezményes árú bérleteket és napijegyeket. A bérlet ára 333 lej, a napijegy ára 200 lej (illetékek nélkül). Csütörtökön még lehet regisztrálni a fesztivál internetes oldalán, akik ezt elmulasztják, azok majd csak 2017-ben juthatnak belépőkhöz: a bérlet 550 lejbe, a napijegy 250 lejbe fog kerülni.A Kolozsvár központjában megszervezett elektronikus zenei fesztiválnak 2016-ban több mint 300 ezer résztvevője volt. Megnyerte a 2015 legjobb romániai brandjének járó elismerést és 2017-ben már másodszorra jelölték a legjobb nagyfesztiválnak járó elismerésre az európai fesztiváldíjak (European Festival Awards) keretében.

A napokban több kolozsvári hírportál közzétette az Állami Számvevőszék jelentését, miszerint a kolozsvári polgármesteri hivatal 2015-ben illegálisan ítélt oda nonprofit szervezeteknek járó vissza nem térítendő támogatást több olyan kolozsvári kulturális eseménynek, amelyek jegyeladásból profitot termeltek, köztük az Untold fesztiválnak és a legnagyobb romániai filmfesztiválnak, a Kolozsváron már 15 alkalommal megszervezett TIFF-nek.
A jelentés szerint így több mint 6 millió lejes hiány keletkezett Kolozsvár költségvetésében. A polgármesteri hivatal november 7-én nyújtott be óvást a kolozsvári törvényszéken a jelentéssel kapcsolatban.
A TIFF-et szervező egyesület elnöke, Cristian Hordilă a Clujul cultural portálnak azt mondta, a jegyeladás alkalmi tevékenység és a kulturális esemény szervezési költségeihez járul hozzá, a vissza nem térítendő támogatások és a szponzorizációk mellett. Vlad Pop, a 2015-ös Untold fesztivált szervező Share Föderáció elnöke úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzattól kapott pénzek sosem fedik le teljesen a nonprofit szervezetek költségvetését, ezt jegyeladásokból befolyó összeggel egészítik ki. Nem profitról van szó, a jegyekből befolyó összeg cash flow-t biztosít a szervezetnek, mondta.
Az Untold fesztivált egyébként 2016-tól közpénzek bevonása nélkül, magánvállalkozásként szervezi Sorin Gadola és Bogdan Buta közös cége, az Untold Kft.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?