A Gucci-gyilkosságról rendez filmet Wong Kar-Wai

A hongkongi filmrendező, Wong Kar-Wai a Gucci divatház egykori vezetője, Maurizio Gucci meggyilkolásáról szóló filmmel tér vissza, adta hírül a The Guardian.

Maurizio Gucci a divatházat alapító Guccio Gucci unokája volt. 1993-ban 170 millió dollárért eladta a birtokában levő Gucci-részvényeket. Két évvel később egy bérgyilkos végzett vele, később volt feleségét, Patricia Reggianit ítélték el a gyilkosság megrendeléséért.Az eset megfilmesítése régi terv, eredetileg Ridley Scott rendezte volna, Leonardo DiCaprio és Angelina Jolie főszereplésével. A legfrissebb hírek szerint a női főszerepet Margot Robbie ausztrál színésznő kapja.

A gyártó a Megan Ellison alapította Annapurna Pictures, ez a cég gyártja Kathryn Bigelow detroiti lázadásokról szóló drámáját és Bennett Miller Karácsonyi ének-adaptációját is.

Wong Kar-Wai legutóbb 2013-ban jelentkezett filmmel, ez volt a Nagymester, amely Bruce Lee legendás kung-fu mesteréről szólt. A hong-kongi rendező eddigi remekműveiből ítélve (Szerelemre hangolva, 2046) az új film várhatóan vizuálisan lenyűgöző lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?