Ismét műsoron a Zűrzavaros éccaka Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi Figuránál szerdán este 7 órától újra műsoron Albu István rendezésében a Zűrzavaros éccaka című I. L. Caragiale nyomán készült komédia. A produkció ezt követően november 12-én az Interetnikai Színházi Fesztiválon kerül bemutatásra, Szatmárnémetiben, közölte a színház.

I. L. Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a XIX. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező dráma Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában került bemutatásra a Figuránál.Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak? 

„A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé " - olvasható a darab ajánlójában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?