Táncra perdül Nagyvárad a hét második felében

Szerdától vasárnapig zajlik Nagyváradon az Infinite Dance tánc- és összművészeti fesztivál. A térség kilenc fontos mozgásszínházi műhelye, a marosvásárhelyi, budapesti és bukaresti táncszakos diákok csoportjai, valamint hét amatőr tánccsoport is bemutatkozik az ötnapos rendezvényen.

A tánc- és összművészeti fesztivál öt napja alatt csaknem húsz program várja a táncművészet kedvelőit: a táncelőadások mellett workshopok és koncertek is helyet kapnak. Az Infinite Dance Festival második kiadásának összeállításában a szervezők arra törekedtek, hogy a táncművészet műfaji sokszínűségét mutassák meg, így Budapesttől Bukarestig a térség kilenc fontos mozgásszínházi műhelye lesz jelen az eseményen. Fellép többek között a Bukaresti Nemzeti Táncközpont, az Amerikai Egyesült Államokbeli turnéjáról hazatérő budapesti Feledi Project, a váradiak számára ismerős András Lóránt Társulat, valamint a marosvásárhelyi, budapesti és bukaresti táncszakos diákok csoportjai is.Az esemény szervezői a ProDance program keretében a fiatal tehetségek támogatása céljából megmutatkozási lehetőséget kínálnak a nagyváradi amatőr tánccsoportok számára. Így hét gyermek- és ifjúsági csoport kap lehetőséget a nagyközönség előtt való bemutatkozásra, a fesztivál nagyszínpadi előadásai előtt.

A Mystique Majorette a fesztivál első estéjén, szerdán este 6 órától a Szigligeti Színház előtt tánccal köszönti majd a fesztivál nyitóelőadására érkező nézőket. Fél héttől a sepsiszentgyörgyi M Studio nagyszínpadi előadása előtt a Kalliope Showdance, illetve a Switch Crew Hip-hop fog táncolni.

Csütörtökön este fél héttől a Feledi Project Idők folyamán című előadása előtt a Stephany Táncegyesület, pénteken a Stabat Mater előtt 18:30-tól a Unique Dance Studio, szombaton pedig a Főiskolák gálája előtt, este fél héttől a Sunshine Showdance, valamint a Unique Hip Hop Dance Studio lép fel.

Vasárnap, a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című előadását megelőzően a Csillagocska Néptáncegyüttes lép színpadra, este fél 7-től.

A táncelőadások mellett koncertekre is sor kerül, amelyeknek szervezője a Moszkva Kávéház. Fellép az Oradea Klezmer zenekar, a Perihelion, a Hiperkarma, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel is.

M Stúdió - Tavaszi áldozat
Az idők során számos koreográfusnak jelentett próbakövet a manapság már idegennek ható mű. Az M Studio előadásában a rendező-koreográfus Andrea Gavriliu a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra az eredetileg klasszikus balettre írt zeneművet. Ezáltal kívánja közelebb hozni a zenetörténet e korszakalkotó művét a mai kor emberéhez.
Feledi Project - Idők folyamán
A nő, a nő érzelmei, a kilátástalanság, az önző vágy és annak megnyilvánulásai, a lemondás, az élet eldobása, majd újramegtalálása, a vágy tárgyának halála, a vágy tárgyának megszabadítása az elnyomó önzőség alól.
Magyar Állami Népi Együttes - Megidézett Kárpátalja 
​A Megidézett Kárpátalja, hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját.

Az Infinite Dance Festival teljes programját ezen az internetes oldalon böngészhetik az érdeklődők. A fesztivál ideje alatt a jegypénztár hétfőtől péntekig 11-20 óra között, szombaton és vasárnap egy órával az előadások előtt tart nyitva. 

Kapcsolódók

Kimaradt?