Erdélyi turnén a Hiperkarma

Erdélyi turnéra indul a Hiperkarma zenekar október 26 és 29. között. A magyarországi együttes Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Nagyváradon koncertezik.

A turné első megállója Kolozsvár. Itt szerdán, 26-án lépnek fel a Form Space-ben este 9-től a Whisperblast társaságában. Csütörtökön a marosvásárhelyi Jazz&Blues Club ad helyszínt a koncertnek 8-tól, pénteken, Sepsiszentgyörgyön a Hostelben zenélnek 9 órától. Nagyváradon szombaton, 8 órától lépnek fel a Moszkva Kávézóban.

A Hiperkarma a magyar könnyűzene egyik legmeghatározóbb zenekara több mint másfél évtizede. 2000-ben robbanásszerűen jelentek meg a palettán első, hiperkarma című lemezükkel, melyet az énekes-dalszerző frontember, Bérczesi Róbert szinte egyedül vett fel. 2003-ban a nagyon sűrű, már-már zaklatott szövegekkel teli amondó megjelenése után hosszabb szünet következett. Megjárt a zenekar hegyet és völgyet, és sok nehéz időszak után végül 2014-ben jelent meg harmadik nagylemezük, konyharegény címmel. 

Idén tavasszal Frenket Hámori Benedek váltotta a dobok mögött. Benedek fiatal kora ellenére nem egy csiszolatlan gyémánt: láthatjuk Fehérvári Gábor Alfréd mögött, illetve a jelenleg nem aktív The Carbonfools tagjai között is.

Ezzel a kis vérfrissítéssel indult útjára a negyedik nagylemez, melynek idén nyáron jelent meg első két dala, a délibáb és a szóbaszó. Előbbi egy nagy sikerű, igen különleges technikával készült klippel együtt debütált, utóbbihoz pedig máris elkészült a hivatalos szöveg-videó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?