Háromszáz erdélyi magyar néző is vesz részt a Virtuózok 2016-os gálaestjén

Az RMDSZ, az ARTS’ART4U Alapítvány és Kisvirtuózok Alapítvány jóvoltából 300 erdélyi magyar néző is részt vehet a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor második nagyszabású gálaestjén, amelyet szombaton tartanak Budapesten.

A Papp László Sportarénában 19.00 órától kezdődő eseményen Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke díjazza a fiatal virtuózokat. A többnyire székelyföldi és szórvány megyékbeli magyarok amellett, hogy kiránduláson vesznek részt ez alkalomból, jelenlétükkel azokat az erdélyi virtuózokat támogatják, akik tehetségüknek köszönhetően az előző évadban bekerültek a műsorba – ez által gazdagítva Erdély hírnevét –, jelenleg pedig kiemelt fellépői lesznek az estnek – idézte Hegedüs Csillát csütörtökön az RMDSZ hírlevele.

„Az RMDSZ nemcsak szólamok szintjén ösztönzi a tehetséggondozást, hanem minden olyan projekt részese tud és szeretne lenni, amely arra hivatott, hogy az erdélyi fiatalok azt érezhessék: senki és semmi sem gátolja őket álmaik megvalósításában. Nekünk az a feladatunk, mi azért is dolgozunk, hogy azt az Erdélyt, amelyben élünk, kitárjuk, olyanná tegyük, hogy gyermekeink meggyőződhessenek arról, hogy ugyanolyan lehetőségeik vannak itthon, mint amilyenek Magyarországon, netalán továbbhaladva, Nyugat-Európában lennének. Hosszú távon az itthon boldogulást válasszák a kitelepedéssel szemben” – érvelt az ügyvezető alelnök. Szerinte a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató erdélyi terjeszkedése ezt a célt szolgálta tavaly, s ugyanezért kap újra teret a turné és előválogató az októberi hónap folyamán.

A szombati gálaesten fellép Mészáros Levente, Nagy Krisztina, Jakab Roland, Petres Tamás Lajos és Török Ákos erdélyi virtuóz, illetve Kele Brigitta, Németi Gergely Menyhért és Molnár Levente operaénekes.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?