David Lynch emlékezetes karaktereit játssza újra John Malkovich

A Playing Lynch projekt keretében John Malkovich a Lynch-életmű híres jeleneteit játssza újra. Elérhető az első videó, amelyben Malkovich Dale Cooper ügynököt alakítja a Twin Peaksből - írja az Indie Wire.

A Twin Peaks-jelenetekhez az eredeti sorozat zeneszerzője, Angelo Badalamenti komponált új zenét. A többi Lynch-film zenei munkatársai is új szerzeményekkel kapcsolódnak be: Wayne Coyne és Steven Drozd a Flaming Lips együttesből (The Elephant Man), Sky Ferreira (Blue Velvet), Zola Jesus (Eraserhead) és Lykke Li (Lost Highway).

Sandro Miller, a rövidfilmek rendezője a Wall Street Journal-nek elmondta, hogy felvétel közben John Malkovich egy tévéképernyőn nézhette az eredeti Lynch-jeleneteket.

A Playing Lynch projekt figyelemreméltó internetes oldalon hirdeti a projektet, amellyel a David Lynch Alapítvány azoknak a támogatására gyűjt adományokat, akik trauma okozta stresszben szenvednek. A videó, amelyben John Malkovich Dale Cooper ügynököt játssza, ingyenesen megnézhető az oldalon, a többi adomány ellenében tölthető le. A Playing Lynch sorozat előzetese itt látható:

Playing Lynch: Official trailer to Psychogenic Fugue from Squarespace on Vimeo.

David Lynch a 2006-os Inland Empire óta nem rendezett filmet. 2017-re ígérte a Twin Peaks sorozat újjáélesztését egy harmadik évaddal. A 18 részesre tervezett sorozatot teljes egészében ő maga rendezi, nagyrészt az eredeti szereposztással. „A kábeltévé az új művészfilm” – nyilatkozta az amerikai rendező szeptemberben a Time Out internetes magazinnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?