A Szerelem nyitja a 16. Filmtettfesztet

Nyilvános a 16. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsora. A fesztivál nyitófilmje a magyar filmtörténet egyik gyöngyszeme, Makk Károly Szerelem című filmdrámája lesz tudtuk meg a rendezők közleményéből.

45 éves a magyar filmtörténet egyik csillogó gyöngyszeme, a Törőcsik Mari, Darvas Lili és Darvas Iván főszereplésével készült Szerelem. A film digitálisan felújított verziója idén visszatért Cannes-ba, ahol egykor versenyzett az Arany Pálmáért, és elnyerte a zsűri nagydíját – ezt a restaurált verziót vetíti most nyitófilmként a Filmtettfeszt.A filmben egy fiatal tanárnő várja haza politikai okokból bebörtönzött férjét, miközben haldokló anyósát ápolja, akivel elhiteti, hogy fia Amerikában filmet rendez, boldog és megtalálta élete célját. A leheletfinom háromszögtörténet a politikának kiszolgáltatott emberi sorsok megrendítő mozaikja. Az 1971-ben bemutatott alkotást először láthatja a kolozsvári közönség. 

A vetítésre a kolozsvári Győzelem moziban, október 5-én, közvetlenül a Filmtettfeszt megnyitója után, 18:30-tól kerül sor. A belépés ingyenes.

Az október 5. és 9. között, 12 erdélyi városban zajló filmfesztivál teljes programja a rendezvény weboldalán elérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?