Florea üzeni Bocnak: el a kezekkel a Félszigettől!

Ellenzi a Félsziget Fesztivál elköltöztetését Marosvásárhelyről Dorin Florea, Marosvásárhely demokrata-liberális polgármestere. A városgazda kolozsvári kollégája, Emil Boc ama december végi bejelentésére reagált,  hogy a Félsziget Fesztivál 2013-ban Kolozsvárra költözhet, és ezt január 15-e után fogják bejelenteni.boc-florea

„Olyan ünnepi elszólásként, kívánságként értelmezem Emil Boc szavait, aki - miután Kolozsvárt megválasztották 2015 európai ifjúsági fővárosának - arra gondolt, hogy még összeszedjen ezt-azt a környékről” – fogalmaztott a PDL-s városgazda, hozzátéve, nem lepte meg Boc lépése, ugyanis minden polgármester ezt csinálja.   

Dorin Florea bejelentette, új helyszínt javasol a fesztivál szervezőinek, és minden támogatást megad ahhoz, hogy a rendezvényt továbbra is Marosvásárhelyen szervezzék meg. A Sziget utcai parkot ajánlotta a fesztivál új helyszíneként, amely egy 14 hektáros terület, és amely jelenleg a Marosvásárhelyi Erdészeti Igazgatóság tulajdonában van.peninsula0

A polgármester elismerte, egyelőre nem sikerült elérnie a Félsziget szervezőit.

Szepessy: nem olyan egyszerű az elköltöztetés

Nem éppen olyan egyszerű dolog a Félsziget Fesztivált Marosvásárhelyről Kolozsvárra költöztetni – nyilatkozta a Krónikának a rendezvény egyik volt főszervezője, Szepessy Szabolcs. A marosvásárhelyi üzletember négy évvel ezelőtt szállt ki a szervezésből, és adta el a Sziget Management Kft.-ben birtokolt részvényeit, de amint elmondta, továbbra is ő a márkatulajdonos.

„Nem tartom valósnak a fesztivál elköltöztetéséről szóló híreket. Legalábbis engem mint márkatulajdonost senki nem keresett meg, holott ebben az ügyben nekem is lenne szavam” – nyilatkozta. Szepessy elmondta: a Félsziget egy általa bejegyeztetett márkanév az Állami Szabadalmi és Védjegyhivatalnál (OSIM), ennek megfelelően jogában áll beleszólni bizonyos, a fesztivállal kapcsolatos kérdésekbe. Azt viszont biztosan lehet tudni, hogy az idei Félszigetet már nem ez a cég rendezi, amit Bodor László főszervező is megerősített.

A rendezvény elköltöztetésének egyébként már civil ellenzői is vannak. A "Marosvásárhely-párti" fesztiválozók aláírásgyűjtésbe is kezdtek annak érdekében, hogy a fesztivál az eddigi helyszínen maradjon.

A Félsziget Románia legnagyobb zenei fesztiválja, amelyet 10 éve Marosvásárhelyen szerveznek meg.

Kimaradt?