Isten pénze - musical a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín január 6-án, vasárnap 19 órától, a Prospero bérleteseknek játssza az Isten pénze című musicalt, Tolcsvay László, zeneszerző, Müller Péter, drámaíró és Müller Péter Sziámi, dalszövegíró közös művét.

Isten penze resize

A 200 éve született Charles Dickens Karácsonyi ének című kisregényéből írt musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebenézer Scrooge. A történet időpontja Karácsony, illetve több karácsony is, hiszen hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébejut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

A produkcióban a budapesti Operett Színház rendezője, Somogyi Szilárd vezényletével a csíkszeredai színház majd' teljes társulata az ünnepi tartalmú és időzítésű előadás létrehozásán dolgozik. Gyarmathy Ágnes díszlet-jelmeztervező vezetésével készül az előadás látványvilága. A produkció zenei vezetője Bene Zoltán, koreográfusa Horváth Gyula Antal.

Az Isten pénze történet arról, hogy megjavulhat-e egy elveszett lélek. Mozgalmas, filmszerűen színrevitt, látványos táncokkal megelevenített időutazás, a Csíki Játékszín nagyszabású musicale minden generációnak.

Kimaradt?