Az elmúlt évek egyik legsikeresebb virágkarneválját zárták Nagyváradon

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb nagyváradi virágkarneválját tudhatják maguk mögött a szervezők, akiknek képviseletében Huszár István RMDSZ-es frakcióvezető, Tímár Enikő, a Biharpüspöki Alapítvány vezetője és Pető Dalma, a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet vezetője beszélt.

Ebben az évben hozták át a legtöbb virágkocsit –szám szerint hetet – Debrecenből Nagyváradra, és idén jegyezték a legtöbb fellépőt is: mintegy hatszázan vettek részt a menetben. Huszár István azt is elmondta: örül, hogy a motorkerékpárosok is válaszoltak a kérésére, és körülbelül ötvenen jelen voltak a menetben, amelyhez sokan csatlakoztak a város lakói közül. Jövőre a kerékpárosokat és – Debrecenhez hasonlóan – a babakocsit toló kismamákat is bevonnák a felvonulásba, tette hozzá.

A csendőrség becslése szerint idén egyébként körülbelül hatezer ember nézte meg a Szent László-téren a virágkocsikat, és körülbelül ugyanannyian álltak Várad utcáin a felvonulásért.

Kérdésünkre Huszár azt is elmondta, jövőre már januárban kezdenék a szervezőmunkát, és bár el tudják képzelni, hogy akár kétnaposra is bővítsék a rendezvényt, nagyon sok függ a költségvetéstől.

Tímár Enikő köszönetet mondott a lehetőségért, hogy alapítványukkal megpályázhatták a rendezvény támogatását, és mindazoknak, akik akár anyagiakkal, akár kétkezi munkájukkal is segített a rendezvény lebonyolítását. Mint mondta, a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai a debreceni gyermekrendezvényein vettek részt, Az alapítvány egyébként 67 ezer lej támogatást nyert el, az önkormányzat pedig 10 ezer lejt különített el az idei felvonulásra.

Figyelmet fordítottak a kétnyelvűségre

A közönség pozitívan reagált mind a kétnyelvű beharangozókra, mind pedig Varga Friderika kényelvű műsorvezetésére, aki a főtéren fellépőket konferált fel magyarul és románul – mondta el Pető Dalma, aki azt is hozzátette, hálásak az RMDSZ-körzeteknek a munka mellett az anyagi támogatásért is, ahogy azoknak is, akik például utánfutó, vagy ivóvíz felajánlásával segítették a szervezést.

Ebben társszervezőként a Szigligeti Színház és Czvikker Katalin főigazgató is részt vett, és sikerült az 50. éves Debreceni Virágkarneválhoz méltó módon ünnepelni Váradon is, hangzott el. Legalább ötven ember dolgozott azon, hogy sikeres legyen a váradi virágkarnevál, melye 11. éve Nyitott ablak Európára néven tartanak meg Szent István napja után egy nappal, augusztus 21-én.

Kapcsolódók

Kimaradt?