Kérdésessé vált a Segesvári Középkori Fesztivál időpontja

Bár erre a hétvégére volt beharangozva, bizonytalanná vált a Segesvári Középkori Fesztivál időpontja. Tóth Tivadar alpolgármester szerint szeptemberre halasztották a rendezvénysorozatot, a főszervező azonban erről nem tud.

A rendezvénysorozat szervezési jogát a marosvásárhelyi Scena Színház Egyesület nyerte el az áprilisban meghirdetett versenytárgyaláson. Az egyesület vezetője, Liviu Pancu színész-rendező érdeklődésünkre elmondta, még mindig nem kötötték meg a szerződést a polgármesteri hivatallal.

A helyi önkormányzatnak múlt pénteken kellett volna rendkívüli ülésen megszavaznia egy 130 ezer lejes vissza nem térítendő támogatást a fesztivál számára, ám az ülést sem tartották meg. Legközelebb július 28-án, csütörtökön tartja soros ülését az önkormányzat, azon a napon, amelynek délutánján kezdődne a 24. Segesvári Középkori Fesztivál.

Arra a kérdésünkre, hogy elmarad-e a hétvégére beharangozott fesztivál, Pancu nem adott konkrét választ. A rendezvénysorozatra számtalan művészt várnak Bulgáriából, Magyarországról, Németországból és Spanyolországból. A július utolsó hétvégéjére tervezett rendezvényre saját színházi produkcióval, Shakespeare Vihar című darabjával készült a Scena Színház, a teljes idei fesztivált Shakespeare jegyében tervezték megszervezni.

Pancu szerint, ha az időpontot megváltoztatják, akkor már nem lehet ugyanúgy megszervezni, ahogy tervezték, hiszen a pályázatok, a támogatások is a július 28. és 31. közötti időszakra szóltak.

Tóth Tivadar, Segesvár alpolgármestere érdeklődésünkre azt mondta, őszire halasztják, valószínüleg szeptemberben fogják megszervezni a fesztivált. Ennek okait az elöljáró nem részletezte. Liviu Pancu ellenben azt állítja, hogy ő nem tud ilyen döntésről. Ha a segesvári önkormányzat a csütörtöki ülésén mégis úgy határoz, hogy zöld utat ad a rendezvényeknek, akkor délután indulhat a fesztivált – tette hozzá. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?