Mozgásszínházi előadáshoz keres színészeket a SPOT Társulat

A nagykárolyi SPOT Társulat a harmadik bemutatójára készül a budapesti Trojka Színházi Társulással együtt. Shakespeare Ahogy tetszik című drámájából készülő fizikai színházi produkcióhoz keresnek erdélyi magyar és román színészhallgatókat (mesteriseket), illetve fiatal színészeket 22 és 30 év között. Az előadásban 3 nő és 4 férfi szereplőre van szükség – tudatja közleményében a Maszol olvasóival a társulat.

A színészektől nem várják el, hogy mozgásszínházi tapasztalattal rendelkezzenek, azt viszont igen, hogy készítsenek magukról egy, maximum két perces, kreatívan bemutatkozó videó anyagot, és küldjék el a trojka.szinhazi.tarsulas@gmail.com illetve a paul.sarvadi@gmail.com emailcímekre. Fontos, hogy a videóban névvel mutatkozzanak be a jelentkezők.

Határidő: július 25, 20 óra.

A próbafolyamat 2016. augusztus 5 és augusztus 19-e között lesz, a munkabemutató augusztus 20-ára várható. Az alkotó folyamat vezetője Soós Attila rendező-koreográfus lesz (képünkön), aki 2013-ban alapította a Trojka Színházi Társulást. Előadásai a fizikai és a prózai színház határvonalát kutatják. A Trojka nyitott társulat, megnevezése oroszul hármas fogatot jelent.  A hármas fogat ez esetben: az adaptáció, a mozgás és a gesztusnyelv. 

Az előadás bemutatójára november 26-án kerül sor, a Nagykárolyban megrendezett, tízedik SPOT Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Fesztiválján. 

A SPOT Társulat 2014-ben alakult Nagykárolyban. Célja, hogy olyan előadásokat hozzon létre, amelyeknek az alkotói az évek során részt vettek a nagykárolyi SPOT Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Fesztiválján. Eddigi előadásai a Manole mester emberi galéria (2014, román nyelvű előadás) és a Mi a magyar?! (2015, magyar nyelvű előadás). Utóbbit a budapesti k2 Színházzal közösen hozta létre a társulat. 

Kimaradt?